Hoe het begon…

de mooshaof

zelfst.naamw. (m.)

stuk grond waarop je planten laat groeien die je kunt eten

Synoniem: groentetuin

De “mooshaof”. De Limburgse variant van een moestuin of groentetuin. Ja, die moest er maar eens komen – zij het in een euhm… “bescheiden” vorm.

Na het Square Foot Gardening principe eens bekeken te hebben, werd besloten daar niet mee te beginnen. Wij benne immers boere, dus een stukje grond moest er komen! Gelukkig waren we met de tuin bezig en aangezien die helemaal op de schop moest, was er ook wel een plekje te vinden voor de moestuin. Dat werd uiteindelijk een stukje van zo’n 10m2 – niet echt gigantisch, maar voor de beginnende tuinder met een enorm overschot aan gebrek aan ervaring moest het maar voldoen. De winter zullen we er niet op overleven “als de bom valt”, maar als we zo nu en dan een salade met eigen groente of een bakje sperziebonen bij de warme prak kunnen zetten, dan zijn we al blij.

Inmiddels hebben we het eerste jaar gehad en de oogst viel niet tegen. We hebben besloten de tuin voor volgend jaar flink uit te breiden. Het liefst met een perceeltje op een volkstuin, maar in het uiterste geval als Guerilla Gardeners!! Welke het wordt…? Tja, de tijd zal het leren…

Een reactie plaatsen

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.